2019. március 7 - edzőtábor Kumazawa Miyuki sensei-el2019. március 8-án Miyuki Kumazawa 6. danos aikido seinsei nagy sikerű szemináriumot tartott brüsszeli dojonkban. A szeminárium a sensei 10 napos európai körútjának egyik állomása volt. A sensei a manchesteri és a luxembourgi edzések után 2 napra érkezett Brüsszelbe, ahonnan Hollandiába látogatott el.  

Az Egyesület brüsszeli dojojában 35-en vettek részt az  edzésen. A meleg ellenére (mikor mondja fel a szolgálatot a légkondi, ha nem a japán mester látogatásakor...) jó hangulatban folyt a munka a tatamin. 
Kumazawa sensei utólag elmondta, hogy nagyon élvezte velünk az edzéseket, különösen a kezdők lelkesedése és ügyessége nyűgözte le. 

Köszönjük szépen a részvételt minden aikidokának és nagyon várjuk, hogy a sensei jövő márciusban is eljöjjön hozzánk. 

„SESSA TEKUMA.“  (Miyuki sensei üzenete)

"Sessa Takuma" egy japán kifejezés, szó szerint természetesen lefordíthatatlan, szabad fordításban az egymáshoz csiszolódás általi tanulást jelenti. Képzeljünk el köveket, amelyek egyre simábbak lesznek ahogy egymáshoz ütődnek, dörzsölődnek. Ez a kölcsönhatás mindjájuk számára előnyös, hiszen minden kő alakul, formálódik e kölcsönhatás által. Így tanulunk mi is egymástól, amikor együtt gyakorlunk a tatamin.