Edzések Velencén


Dojo bejarat VelenceAIKIDÓZZ VELÜNK VELENCÉN!


2020 júniusától gyermek és felnőtt aikidó edzések indulnak  Velencén. 

Időpontok: 

Gyermek edzések: kedd-csütörtök 17.00-18.00


Felnőtt edzések:     kedd-csütörtök 18.00-19.30


Érdeklődni lehet 30/587-5943 telefonszámon, honlapunkon keresztül itt, vagy 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 

Aikido Velence page 001
Oktató: Karászi Sándor sensei 6. dan

Az edzések az alábbi tarifák ellenében vehetők igénybe:
♦ 10.000 Ft havonta, havi edzésdíj fizetése esetén,
♦ 9.000 Ft havonta, féléves edzésdíj fizetése esetén (45.000 Ft)
♦ 8.000 Ft havonta, éves edzésdíj fizetése esetén (80.000 Ft)
 
Amennyiben éves, vagy féléves tagdíjat fizet, a júliusi edzéseket ingyen adjuk. A fizetés minden esetben átutalással történik minden hónap elején, Egyesületünk bankszámlájára. (Átutaláskor az edzésen résztvevő személy nevét kérjük feltüntetni a közleményben.)
 
Mushinkai Aikido Egyesület
13597539-12302010-00065666
Helyszín: Fő utca - Bethlen utca sarok, 2481, VelenceNadap


Nadap dojo homlokzatkicsi
Terveink között szerepel egy gyönyörű, autentikus, japán stílusú dojo felépítése Nadapon. A dojoban elsősorban Aikido edzéseket szeretnénk tartani felnőtteknek és gyerekeknek, de kapacitásától függően természetesen jógát, karatét, jiu-jitsut, zazen meditációt és bármilyen más, békés jellegű  szabadidős tevékenységeket is kiválóan be tudna fogadni a dojo. 
 
A gyerekek bevonását a napi, rendszeres, hagyományos Aikido oktatás és a nyári táborok mellett az EU által is támogatott SkillAi projekhez hasonlóan képzeljük el, a Velencei-tó környéki iskolák részvételével.
 

VargaMjapankert
Az Aikido és a kertészkedés mélyen összefügg filozófiájában, így az építményhez szervesen csatlakozó japánkert lehetne a dojo égköve. 
A japánkert egészen különleges hellyé tehetné Nadapot is, amely az Ősjegy miatt így is a - harcművészetekben alapvetően fontos - szilárd középpont természeti megjelenése. A SkillAi projekt keretében oktatott kertészmérnök tanulók már építettek egy csodálatos japánkertet a Zuglóban található iskolájukban. A kert belépőjegy ellenében minden nap látogatható. Bízunk benne, hogy a segítségükkel Nadapon is ki tudnánk hasonlót alakítani. 


A dojo pontos helyszínével és további részletekkel hamarosan jelentkezünk! 

Nadapi Budo Találkozó 2020-ban is!

Optimized nadapbudo2020

Az első Nadapi Harművészeti Napról (2019. szeptember 29.) készült kisfilm itt
tekinthető meg.              

Híreink

Nadapi Budo Találkozó - 2020. szeptember 26-án

Nadapi Budo Találkozó - 2020. szeptember 26-án

IMG Naap Harcmuvesz4

A tavalyi év sikere után 2020. szeptember 26-án az Európai Sport hét keretében immár hagyományként rendezzük meg az ez évi Nadapi  Budo Találkozót, melynek helyszíne idén is a Szintezési Ősjegy lesz. Az eseményen a Velencei-tó vonzáskörzetében működő dodzsók (sportkörök) tartanak bemutatót és ingyenes nyílt edzést, melyre minden vállalkozó szellemű gyermeket és felnőttet szeretettel várunk. 

Read more

2020. augusztus 6-tól 9-ig - nyári edzőtábor Velencén

2020. augusztus 6-tól 9-ig - nyári edzőtábor Velencén

Sanyi ülve magyaraz

A Gyöngyösi Aikido Kultúra Egyesület 2020. augusztus 6-tól 9-ig 4 napos nyári edzőtábort  tart Velencén. 

Oktatók: Karászi Sándor 6. Dan Aikikai és Pasqualetti Gergő 5. Dan Aikikai. 

Read more

Nadapi Harcművészeti Nap - 2019. szeptember 29 vasárnap - Köszönjük!

Nadapi Harcművészeti Nap - 2019. szeptember 29 vasárnap - Köszönjük!

IMG Naap Harcmuvesz4Az Európai Sporthét keretében 2019. szeptember 29-én Harcművészeti Napot tartottunk Napon a Szintezési Ősjegynél. Az eseményen a Velencei-tó vonzáskörzetében működő dodzsók (sportkörök) is bemutatkoztak. Bemutatót és ingyenes nyílt edzést tartottak a Mushinkai Aikido Egyesület csapatával:

- Molnár Lilian és Madaras György (Kyokushin Karate, Naga Dojo, Velence)
- Romanek Bence (Brazil Jiu-Jitsu, ZR Team, Székesfehérvár)
- Bíró László és Nagy Ferenc (Judo, Velence)

Naga dojokicsi    BJJRomaneklogo    judologo

Read more

Európai Sporthét - 2019. szeptember 28 - Köszönjük!

Európai Sporthét - 2019. szeptember 28 - Köszönjük!

beactive yellow ewos blackIdén az Európai Sport Hét keretében 2019 szeptember 28-án belga aikidos barátainkkal közösen tartottuk az őszi szezont indító  edzésünket Budapesten.
Karászi Sándor, Pasqualetti Gergő és Csák Gergely oktatók belga és magyar aikidósok résztvételével  70 perces edzéseken mutattak a részvevőknek érdekesnél érdekesebb apró részleteket,
 valamint  magyaráztak el fontos összefügéseket, mint például a könyök középpontba tartása vagy a 3 dimenzióban történő egyidejű mozgás jelentőssége. Read more

2019. március 7 - edzőtábor Kumazawa Miyuki sensei-el

2019. március 7 - edzőtábor Kumazawa Miyuki sensei-el2019. március 8-án Miyuki Kumazawa 6. danos aikido seinsei nagy sikerű szemináriumot tartott brüsszeli dojonkban. A szeminárium a sensei 10 napos európai körútjának egyik állomása volt. A sensei a manchesteri és a luxembourgi edzések után 2 napra érkezett Brüsszelbe, ahonnan Hollandiába látogatott el.  

Read more

2019. június 1 - Skillai - Erasmus+ program - Budapesti nemzetközi találkozó

2019. június 1 - Skillai - Erasmus+ program - Budapesti nemzetközi találkozó

erasmus logo   JPHU 150

A Skillai Erasmus+ Sport projekt második nemzetközi találkozójának a Mushinkai Aikido Egyesület adott otthont, a Békés Iskolák program szervezőjével, a Zugló ZKNP-val együttműködésben. 

Read more

2019. július 11. 19.00 - szeminárium és vacsora Jerzy Pomianowski sensei-el

2019. július 11. 19.00 - szeminárium és vacsora Jerzy Pomianowski sensei-el

Jerzy Pomianowski sensei, a kashima shin ryu japán kard iskola mestere, másodszor látogatott el brüsszeli dojonkba. A sensei specialitása a fából készült kard, a bokken használata és a kenjutsu, a kardvivás. Pomianowski sensei a katák mellett a bokken helyes tartására és szerepére tanította a résztvevőket. 

Stage-unkat megtisztelte jelenlétével Japán Európai Unióhoz akkredtált Missziójának a kultúráért, oktatásért és sportért felelős diplomatája is. 

Read more

2019. január 19 - Skillai Erasmus + projekt - Nemzetközi találkozó - Ljubjana

2019. január 19 - Skillai Erasmus + projekt - Nemzetközi találkozó - Ljubjana

2019. január 19-én hivatalosan elindult az Skillai Erasmus+ projekt. Az első nemzetközi találkozót a projekt koordinátor, a Szlovén Aikido Szövetség szervezte Ljubjanában. 

Read more

ÚJ - Gyermek és felnőtt aikidó edzések Velencén

ÚJ - Gyermek és felnőtt aikidó edzések Velencén

aikido drawing2020 júniusától gyermek és felnőtt aikidó edzések indulnak  Velencén. 

AIKIDÓZZ VELÜNK! 

Időpontok: 
Gyermek edzések: kedd-csütörtök 17.00-18.00

Felnőtt edzések: kedd-csütörtök 18.00-19.30


Érdeklődni lehet 30/587-5943 telefonszámon, a honlapunkon keresztül itt, vagy
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címen.
 

Read more

Mushinkai Aikido Egyesület

 Mushinkai Aikido Egyesület

Együttműködés. Kapcsolat. Szellemi fejlődés. Fit életmód. 

Mushin jelA musin kifejezés a musin no sin (無心の心) rövidítése, ami egy zen kifejezés és gondolkodás nélküli elmét jelenti. A musin szó két japán kandzsi karakterből áll, első a 無 (mu) aminek a jelentése „nincs”. A második karakter a 心 (sin) ami jelenthet „szivet”, „lelket” valamint ebben az esetben „elmét” vagy „észt” is. A musin akkor érhető el, ha egy személy elméje minden gondolattól, legfőképpen haragtól, félelemtől, önzőségtől és vágyaktól mentes. Elhagyja a csapongó és elkalandozó gondolatokat, ezért az ember teljesen folyékonyan és szabadon reagálhat ellenfelével szemben, mindenféle hezitálástól és érzelemtől mentesen. A musin állapotába lépve a személy nem fog azon gondolkozni, hogy mi legyen a következő lépés, helyette az intuitív megérzéseire fog támaszkodni és tanult mozdulatait természetesen fogja felhasználni. Ez nem egy nyugodt, alvásközeli állapot, az agy nagy sebességgel dolgozik csak előre elgondolt szándékokat és terveket nélkülözve. A kai szó jelentése kör. 

A Mushinkai Aikido Egyesület a 2002-ben alakult. 

Az Egyesület célja: Az Aikido gyakorlása, oktatása, oktatók képzése, valamint terjesztése és népszerűsítése minden lehetséges fórumon és eszközzel minden korosztály számára.
Az Aikido Ueshiba Morihei szellemi örökségét folytató japán harcművészeti irányzat, melynek központja a tokiói Aikikai Alapítvány (Aikikai Foundation – Aikido World Headquarters, www.aikikai.or.jp), és amelynek technikai és szellemi vezetője a mindenkori Doshu, az alapító egyenes ági leszármazottja. Az Egyesület ehhez az irányzathoz tartozik, elkötelezett annak értékei mellett és követi a Doshu iránymutatásait.
Az Egyesület különös hangsúlyt helyez más, főként, de nem kizárólagosan az Európai Unió tagállamaiban működő, vagy az Európai Unióval partnerségben álló, az Aikido szellemi örökségét követő és folytató egyesületekkel, szervezetekkel való együttműködésre, egymás támogatására, céljainak elősegítésére.
Az Egyesület elkötelezett a következő generáció oktatása és nevelése mellett mind iskolai mind pedig szabadidős keretek között.
Az Egyesület a  Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség tagja; instruktoraink, Pasqualetti Gergő, 5. dan Aikikai és Karászi Sándor 6. dan Aikikai shidoin fokozatú oktatók, az Aikikai Hungary Technikai Bizottságának tagjai. 
Az Aikikai Hungary a Hombu Dojo által elismer szervezet, tagja a Nemzetközi Aikido Szövetségnek, amelyben Magyarországot képviseli. 

Partnereink és támogatóink: 

  logoHombuiaf logo EAF LOGO 2019 MAIL European Aikido Federation

Nemzeti Egyuttmukodesi Alap ME BGA logoJPHU 150