Nadap - a Mushinkai Aikido Egyesület otthona

Budotal2020kicsi

A nadapi szintezési ősjegy Magyarország legszilárdabb pontja, spirituális ereje ideális helyszínné teszi a harcművészet gyakorlói számára. 

Az elmúlt két évben az Európai Sporthéten Budo-találkozót rendeztünk Nadapon, melyen a karate, a kick-box, a dzsúdó, a brazil jiu-jitsu és aikidó bemutatók és közös edzések kedélyes légkörben váltották egymást a tatamin. 

A találkozók megrendezéséhez köszönjük a támogatást! 

Nemzeti Egyuttmukodesi Alap ME BGA logo             

       112px HUN Nadap címer.svg 1  Nadap Önkormányzat


Az első Nadapi Harművészeti Napról (2019. szeptember 29.) készült kisfilm itt tekinthető meg.A második Nadapi Budo találkozóról (2020. szeptember 26.) készült kisfilmet
ide kattintva láthatjátok.


Köszönjük az együttműködést és a támogatást partnereinknek és támogatóinknak!

Partnereink:


  logoHombuiaf logo EAF LOGO 2019 MAIL European Aikido FederationTámogatóink: 
Nemzeti Egyuttmukodesi Alap ME BGA logo    

erasmus logo
      skillailogo2     
     112px HUN Nadap címer.svg 1          NADAP ÖNKÖRMÁNYZATA           
JPHU 150  Japán Nagykövetség Budapest

 

 
Edzések Velencén


Velence 20220217 kicsi             AIKIDÓZZ VELÜNK VELENCÉN!


2021. szeptember 1-től újra elindultak a gyermek és felnőtt aikidó edzések Velencén. 

Gyermek edzések: kedd-csütörtök 17.00-18.00


Felnőtt edzések:     kedd-csütörtök 18.00-19.30


Érdeklődni lehet honlapunkon keresztül itt, vagy 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 

Az edzések az alábbi tarifák ellenében vehetők igénybe:
♦ 10.000 Ft havonta, havi edzésdíj fizetése esetén, heti két edzés
♦ 7.000 Ft havonta, heti egy edzés (kedd vagy csütörtök) esetén
♦ 2500 Ft/alkalom

Kedvezmények:
♦ családi kedvezmény: második családtag 8000 Ft/hó, harmadik családdtag 6000 Ft/hó
♦ 9.000 Ft havonta, féléves edzésdíj fizetése esetén (45.000 Ft)
♦ 8.000 Ft havonta, éves edzésdíj fizetése esetén (80.000 Ft)

A fizetés minden esetben átutalással történik minden hónap elején, Egyesületünk bankszámlájára. (Átutaláskor az edzésen résztvevő személy nevét kérjük feltüntetni a közleményben.)
 
Mushinkai Aikido Egyesület
13597539-12302010-00065666
Helyszín: Fő utca - Bethlen utca sarok, 2481, VelenceHíreink

Köszönjük, hogy eljöttetek! - Nadapi Budo Találkozó - 2020. szeptember 26.

Köszönjük, hogy eljöttetek! - Nadapi Budo Találkozó - 2020. szeptember 26.

Budotal2020kicsi

Köszönjük, hogy a rossz idő és a szokatlan hideg ellenére is ilyen sokan eljöttetek a Nadapi Budo Találkozóra. A nadapi szintezési ősjegy Magyarország legszilárdabb pontja, spirituális ereje ideális helyszínné teszi a harcművészet gyakorlói számára a találkozót. A szombati rendezvény is ennek a szellemében, jó hangulatban zajlott: a karate, a kick-box, a dzsúdó, a brazil jiu-jitsu és aikidó bemutatók és közös edzések kedélyes légkörben váltották egymást a tatamin. Reméljük, hogy  jövőre még több harművészeti stílus képviselteti magát.

Hálásak vagyunk a Nemzeti Együttműködési Alap és Nadap Önkormányzatának támogatásáért, amely nagyban hozzájárult a színvonalas esemény megrendezéséhez.  

Read more

2019. március 7 - edzőtábor Kumazawa Miyuki sensei-el

2019. március 7 - edzőtábor Kumazawa Miyuki sensei-el2019. március 8-án Miyuki Kumazawa 6. danos aikido seinsei nagy sikerű szemináriumot tartott brüsszeli dojonkban. A szeminárium a sensei 10 napos európai körútjának egyik állomása volt. A sensei a manchesteri és a luxembourgi edzések után 2 napra érkezett Brüsszelbe, ahonnan Hollandiába látogatott el.  

Read more

2019. július 11. 19.00 - szeminárium és vacsora Jerzy Pomianowski sensei-el

2019. július 11. 19.00 - szeminárium és vacsora Jerzy Pomianowski sensei-el

Jerzy Pomianowski sensei, a kashima shin ryu japán kard iskola mestere, másodszor látogatott el brüsszeli dojonkba. A sensei specialitása a fából készült kard, a bokken használata és a kenjutsu, a kardvivás. Pomianowski sensei a katák mellett a bokken helyes tartására és szerepére tanította a résztvevőket. 

Stage-unkat megtisztelte jelenlétével Japán Európai Unióhoz akkredtált Missziójának a kultúráért, oktatásért és sportért felelős diplomatája is. 

Read more

Mushinkai Aikido Egyesület

 Mushinkai Aikido Egyesület

Együttműködés. Kapcsolat. Szellemi fejlődés. Fit életmód. 

Mushin jelA musin kifejezés a musin no sin (無心の心) rövidítése, ami egy zen kifejezés és gondolkodás nélküli elmét jelenti. A musin szó két japán kandzsi karakterből áll, első a 無 (mu) aminek a jelentése „nincs”. A második karakter a 心 (sin) ami jelenthet „szivet”, „lelket” valamint ebben az esetben „elmét” vagy „észt” is. A musin akkor érhető el, ha egy személy elméje minden gondolattól, legfőképpen haragtól, félelemtől, önzőségtől és vágyaktól mentes. Elhagyja a csapongó és elkalandozó gondolatokat, ezért az ember teljesen folyékonyan és szabadon reagálhat ellenfelével szemben, mindenféle hezitálástól és érzelemtől mentesen. A musin állapotába lépve a személy nem fog azon gondolkozni, hogy mi legyen a következő lépés, helyette az intuitív megérzéseire fog támaszkodni és tanult mozdulatait természetesen fogja felhasználni. Ez nem egy nyugodt, alvásközeli állapot, az agy nagy sebességgel dolgozik csak előre elgondolt szándékokat és terveket nélkülözve. A kai szó jelentése kör. 

A Mushinkai Aikido Egyesület a 2002-ben alakult. 

Az Egyesület célja: Az Aikido gyakorlása, oktatása, oktatók képzése, valamint terjesztése és népszerűsítése minden lehetséges fórumon és eszközzel minden korosztály számára.
Az Aikido Ueshiba Morihei szellemi örökségét folytató japán harcművészeti irányzat, melynek központja a tokiói Aikikai Alapítvány (Aikikai Foundation – Aikido World Headquarters, www.aikikai.or.jp), és amelynek technikai és szellemi vezetője a mindenkori Doshu, az alapító egyenes ági leszármazottja. Az Egyesület ehhez az irányzathoz tartozik, elkötelezett annak értékei mellett és követi a Doshu iránymutatásait.
Az Egyesület különös hangsúlyt helyez más, főként, de nem kizárólagosan az Európai Unió tagállamaiban működő, vagy az Európai Unióval partnerségben álló, az Aikido szellemi örökségét követő és folytató egyesületekkel, szervezetekkel való együttműködésre, egymás támogatására, céljainak elősegítésére.
Az Egyesület elkötelezett a következő generáció oktatása és nevelése mellett mind iskolai mind pedig szabadidős keretek között.
Az Egyesület a  Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség tagja; elnöke Pasqualetti Gergő, 5. dan Aikikai shidoin fokozatú oktató, az Aikikai Hungary Technikai Bizottságának tagja. 
Az Aikikai Hungary a Hombu Dojo által elismer szervezet, tagja a Nemzetközi Aikido Szövetségnek, amelyben Magyarországot képviseli.