Skillai - Erasmus+ projekt

 erasmus logo
SKILLAI - Erasmus + program


A Mushinkai Aikido Egyesület a Békés Iskolák program keretében a helyi önkormányzattal együttmőködve három zuglói iskolai osztályban lát el tanterv szerinti Aikido oktatást. A kísérleti jelleggel folyó Békés Harcos modul lényege az iskolai zaklatás elleni küzdelem az Aikido alapelvein keresztül.   

Az Aikido oktatást az iskolákban Karászi Sándor, az Egyesület alelnöke végzi.

A Mushinkai Aikido Egyesület 2017-ben egy szlovén (Slovenian Aikiai Federation) és egy holland (Aikido Bond Nederland) partnerrel együttműködésben az Európai Bizottság Erasmus+ programjából támogatást nyert a Békés Iskolák programban szerzett tapasztalatok összegzésére és egy ezen alapuló angol nyelvű Iránymutatás elkésztéséről szóló projekt, a SKILLAI program végrehajtására. 

A 2019 januárjában indult két éves projekt során a résztvevő egyesületek képviselői 5 alkalommal találkoznak Ljubjanában, Amszterdamban és Budapesten. A találkozók mellett minden alkalmommal sor kerül egy gyermekedzésre, ahol az aikido oktatók a szervező országban élő és a progarmban résztvevő gyermekek segítségével osztják meg tapasztalataikat egymással. A projekt célja egy mindenki számára hozzáférhető kiadvány elkésztése arról, hogy az iskolákban hogyan csökkenthető a zaklatás és az erőszak az Aikido segítségével. 

A 2019. január 19-ai kick-off meetingről bővebben itt.A 2019. június 1-én Budapesten megrendezett 2. nemzetközi találkozóról bővebben itt. 

A találkozóról készült kisfilm itt látható. 

     

Skillai - Erasmus+ program